Şifalı Bulgur Corbasi

Şifalı Bulgur Corbasi

Bulgur soylemistim gecen, donerken degirmenden alip gelmis Soner. ‘Daha taze cekildi sicak, terlemesin,eve gidince sermeyi unutmayin abi’ demis degirmenci. Muazzam guzel bir duygu bu yilin mahsulu tazecik yerli bugday kokusu, sicacik bulgura el vurup onu sermek, muazzam sukur sebebi.

Uzuun zamandir pirinc almiyoruz biz. Yillar oldu. Bunu duydugunda bir arkadasim hemen ‘ya yogurt corbasi ve sutlac’ demisti. Sanki cogu seyi pirincsiz yapamazmisiz gibi alismisiz pirince. Aslinda bulguru pirinc yerine kullanmak hic zor degil.

Bu corbayi seviyorum. Hem pratik hem besleyici. Mis gibi yogurt corbasi.

Malzemeler
-Bir su bardagi kirik iri bulgur

-bir su bardagi yogurt (herhangi bir yogurdu kullanabilirsiniz, evd yapilmis badem sutu yogurdu da oldukca ilginc bir tat veriyor)

-1yumurta sarisi (opsiyonel, kokusunu sevmiyor veya kullanmiyorsaniz koymayin)

-Su(haslanmis sebze suyu, kullaniyorsan et suyu vs olabilir)

-Tuz

-Baharatlar

Iki litre kadar suyu kaynat. (Bizimevde pek et pismediginden et suyu da kullanmiyoruz, siz kullaniyorsaniz suya et suyu katabilir veya sade et suyuyla yapabilirsiniz.)
Ayiklayip yikayip bulguru hazirla. Kaynayan suya bulguru ekle. Bir kiyida yogurt ve kullanacaksan yumurtanin sarisini cirp, kullanmiyorsan yogurda baharatlarini ekle.
Bulgur tamamen yumusayinca altini kapat. Yogurdu corbanin suyundan azar azar ekleyip, yavas yavas ılıstır. Sonrada karistirarak alti kapali tencereye ekle.
Tuzunu ekle, dinlensin.

Bir iki kasik zeytin yaginda (veya tereyagi) kekik, nane, kirmizi biber ve aromasini seversen, özellikle kış aylarında, bir dis rendelenmis sarimsagi kavur. Corbaya ekle.
Mis gibi öğün hazir bile.

ımg-20161117-wa0012-01.jpeg.jpeg
Sofraya afiyet,
Yuvaya sifa getirsin.

Reklamlar