Ev Yapımı Kolay Ekşi Maya 3. Gün

Vira Bismillah dedik, Fatma ananın eliyle diyerek dün ekşi maya serimizin ilk iki gün notlarını paylaştık.

İlk gün notlarına buradan

İkinci gün notlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Üçüncü gün artık bakterilerimizin çalıştığına emin olduk biz 😉 Eğer sizi de kokusu biraz daha değişmiş kıvamı farklı köpüklü bir manzara karşıladıysa yaşasın. Hatta aşağıda fotoğrafını paylaşacağım gibi üzerinde biraz su birikmiş, eski seviyesinin altına düşmüş bir kavanoz bile sizi bekliyor olabilir. Bu manzara artık bakteri sayısı arttı besin yetmiyor biraz daha fazla besle demek.

3.1

Biz bakterilerimizin çalıştığına çok sevindik. Artık bebek değiller, besini biraz arttıracağız.

Ekşi Maya Yapımı 3. Gün

Malzemeler:

  • 1  çay bardağı tam buğday unu
  • 1 çay bardağı Ilık içme suyu
  • Kavanoz
  • Bez

Yapılışı:

Mayanızın üzerinde su biriktiyse nazikçe o kısmı alabildiğiniz kadar alın.

3.2

Un ve su miktarının bizim kullandığımız miktarını verdim ancak daha önceki günlerde belirttiğim gibi kıvam önemli. Ununuz fazla su tutuyor veya az su istiyor olabilir. Kıvamını ayarlayacak kadar un su kullanmanız önemli.

3.3

Un ve suyu dilerseniz direk içine döküp içinde karıştırın dilerseniz dışarıda kıvamı ayarlayıp öyle ekleyin. Ben dışarıyı tercih ediyorum.

3.4

Kıvamı tamam olan karışımı kavanoza yavaş yavaş ekleyin karışımınızı da havalandırmış olun. Artık kavanozumuzun yarısına geldik. Bu noktadan sonra eğer gerkeli görmezsek gece beslemelerini keseceğiz. Yarın sabah artık yaklaşımımız değişecek biraz.

3.5

Beslemeden hemen sonra aşağıdaki kabarcıkları görmeye başlayacaksınız. İşte o an gerçek tenmutluluk sebebi 🙂 Bakterilerimiz nefes alıyor, bu minnik nefesler ekmeklerimizi kabartacak, mis yapacak yaşasınn!

3.6

Yarın 3. günün yazısında görüşmek üzere.

Sevgiyle.

Ev Yapımı Kolay Ekşi Maya 1. Gün notları burada

Ev Yapımı Kolay Ekşi Maya 2. Gün notları burada

Eğer başka ekmek tarifleri ararsanız şunlara da göz atabilirsiniz

Pratik Ev Ekmeği Tarifi

Ekşi yoğurttan Ekmek Mayası

Reklamlar