Isırgan Otuyla Doğal Yoğurt Mayası Nasıl Yapılır?

 


Daha önce nohutla elde ettiğim mayadan bahsetmiştim size. Ama onda bile aklımda soru işaretleri vardı nohutum gerçekten organik miydi? GDO içeriyor muydu bu mayaya etki eder miydi? vs vs… Bu sefer kullandığım yöntem tamamen doğal oldu ve sonuç ailecek hepimizi tatmin etti. Yaşasın!

Isırgan Otuyla Doğal Yoğurt Mayası Nasıl Elde Edilir?

Doğal Yoğurt Mayası Tarifim Bu Yazıda

Reklamlar

6 Replies to “Isırgan Otuyla Doğal Yoğurt Mayası Nasıl Yapılır?”

  1. Merhaba. İki defa denedim bunu ama tutturamadım. 24 saat falan beklettim. Ama neden tutmadığını galiba anladım. Isırgan otunu aldığım bayan “korkma ısırmaz bunlar” demişti. Yani ısırganan dikenleri yoksa formik asit de yok galiba. Bizim burada çiğ süt satan biri var sütü ondan alıyorum, yarın o iyi maya getirecek. Ama ben yine de bu ısırgan otlu mayayı yapmak istiyorum. Yoğurtlarım iyi oldu ama mayayı marketten aldığım yoğurttan yapmıştım. Bir de dün yaptığım yoğurdun sanki yoğurt degil de süt tadı var gibi geldi. İyi mayalamalar.

    Liked by 1 kişi

  2. Merhaba.Isırgan otunu,40 yıl önce aile doktorumuz haftada en az iki kere yemeniz gerekir dediğinde, çok faydalı olduğunu öğrenmiştik.Sizin ısırgan otuyla yoğurt mayaladıgınızı okuyunca çok sevindim.Uzun zamandır yogurdumuzu açık sütle kendimiz yapıyoruz.Isırgan otuyla da denedim, çok güzel oldu.Bazı yakınlarıma da tattırdım.Herkes beğendi,tadını kefire benzetenler oldu.Ben ilk İstanbulda denedim,ikincisini de köyde yaptim.Bahçemizde az olduğu için komşudan ısırgan otu almıştım, ama yaprakları çok büyük ve dikensizdi.Onu faydalı olmayacagına inandığım için kullanmadım.Bir de ısırganla yapılan maya diğer mayalar gibi dayanıklı değil.Maya olarak 15 gün sonra bozuluyor.Benim yaşlı akrabalarımdan gördüğüm diğer bir şey de;ısırganı elinde tuzla ovalayarak çiğ olarak yemek di.40yaslarinda bir yakınım da böyle ovalayarak elindeki egzaması nı geçirdiğini söylüyor.Biraz uzun oldu ama paylaşmak istedim sizinle, sağlıklı günler dilerim

    Beğen

  3. Merhaba.Isırgan otunu,40 yıl önce aile doktorumuz haftada en az iki kere yemeniz gerekir dediğinde, çok faydalı olduğunu öğrenmiştik.Sizin ısırgan otuyla yoğurt mayaladıgınızı okuyunca çok sevindim.Uzun zamandır yogurdumuzu açık sütle kendimiz yapıyoruz.Isırgan otuyla da denedim, çok güzel oldu.Bazı yakınlarıma da tattırdım.Herkes beğendi,tadını kefire benzetenler oldu.Ben ilk İstanbulda denedim,ikincisini de köyde yaptim.Bahçemizde az olduğu için komşudan ısırgan otu almıştım, ama yaprakları çok büyük ve dikensizdi.Onu faydalı olmayacagına inandığım için kullanmadım.Bir de ısırganla yapılan maya diğer mayalar gibi dayanıklı değil.Maya olarak 15 gün sonra bozuluyor.Benim yaşlı akrabalarımdan gördüğüm diğer bir şey de;ısırganı elinde tuzla ovalayarak çiğ olarak yemek di.40yaslarinda bir yakınım da böyle ovalayarak elindeki egzaması nı geçirdiğini söylüyor.Biraz uzun oldu ama paylaşmak istedim sizinle, sağlıklı günler dilerim

    Beğen

Yorumlar kapatıldı.